Spectacol "Viața și moartea lui Richard 2" - Online

0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 18 Aprilie 2021, 20:00 Duminică
Preț: 20 lei
Evenimentele trecute
  • 3 Octombrie 2020, 19:00 Sâmbătă
  • 23 Februarie 2020, 18:30 Duminică
  • 31 Ianuarie 2020, 18:30 Vineri

Descriere

Pentru cei care se întreabă de ce ar trebui să vadă încă o montare după un text de Shakespeare le răspundem că, spre deosebire de poveștile lui Hamlet, ale Julietei sau ale regelui Lear, Richard al II-lea – a nu se confunda cu monarhul cocoșat – debutează în spectacolul nostru ca un mare antagonist.

Avem așadar de-a face, nu cu un rege necopt la minte, ci cu un tiran care e conștient sută la sută de efectele acțiunilor sale. Simțind că supușii nu îl mai vor, Richard se apară atacându-i. Îi exilează, îi deposedează de averi, dar nu îi ucide. În Viața și Moartea lui Richard al II-lea nu există crime. Moartea apare doar atunci când personajele se împacă cu destinul lor.

Fascinația conducătorilor cu apucături de dictatori nu o să dispară niciodată, dar spre deosebire de ce vedem în lumea reală, în teatru e loc de mântuire.

Radu Iacoban

În prim-plan se află lupta pentru putere, pentru coroană, pentru tron și pentru consolidarea acestora. Urmează intrigile, comploturile și în final, după un lung șir de crime, detronarea ideii de conducere monarhică odată cu detronarea lui Richard al II-lea, unsul lui Dumnezeu, de către vărul său, exilatul Bolingbroke și viitor Rege sub numele de Henry al IV-lea.

Richard al II-lea este considerată una dintre cele mai bune lucrări ale lui Shakespeare: lucidă, elocventă și structurată original. Poate fi văzută fie ca o tragedie, fie ca o piesă istorică sau o dramă politică sau ca parte a unui vast ciclu dramatic care a contribuit la nașterea identității naționale a Angliei. Dacă astăzi poate părea o piesă muzeală, în timpurile lui Shakespeare a fost considerată piesa care submina ordinea internă a statului și Regina Elisabeta I a declarat indignată:Eu sunt Richard al II-lea.

 

Adresăm invitația publicului spectator de a ne fi aproape în această perioadă și de a dori să regăsească emoția și energia vie, urmărind în siguranță, acasă, stagiunea noastră virtuală.

Biletele vor putea fi achiziționate direct de pe site-ul bilet.ro, la prețul de 20 de lei.

După achiziția spectacolului participanții vor primi prin email un cod de acces și un link pentru a putea viziona reprezentația.

 

DURATĂ: 2h 30′

TARIF:  20 Lei

Data premierei: 7 februarie 2018

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?