JAZZ UP! FEST "Dan Mandrila"

0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 21 - 23 Octombrie 2019
Locul:Bucureşti, Sala Radio

Descriere

JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă”
- Bucuresti @ Sala Radio | 21 - 24 Noiembrie 2019
Wallace Rooney Quintet (SUA), Charlie Parker @ 100, John Betsch (SUA) & Mircea Tiberian feat. Nadia Trohin, Luiza Zan & Jazzpar Trio sau Bucharest Jazz Orchestra sunt cateva dintre showurile si numele ce vor concerta pe scena primei editii a JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă”.

JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă” aflat la editia inaugurala, ne promite patru zile de concerte in care unele dintre cele mai mari nume ale scenei internationale sau autohtone de Jazz vor urca pe scenele de la Sala Radio sau Green Hours.

WALLACE ROONEY, unul dintre cei mai admirati trompetisti de Jazz va canta in Premiera in Romania, la JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă”!

Wallace, desemnat de doua ori drept “Cel Mai Bun Trompetist al Anului” de catre prestigioasa DownBeat Magazine, si-a câștigat admirația și respectul colegilor și maestrilor săi inca de la vârsta de 16 ani. A făcut parte integrantă din trupele lui Tony Williams, Ornette Coleman, Art Blakey, Elvin Jones, Philly Joe Jones, Walter Davis Jr., Herbie Hancock , Jay McShann, David Murray, McCoy Tyner, Sonny Rollins, Curtis Fuller, Carole King, Joni Mitchell și Dizzy Gillespie pentru a numi doar câteva. A fost unul dintre puținii muzicieni ai generației sale care a învățat și și-a perfecționat aptitudinile direct prin colaborarea cu Maestrii Jazzului. Dar relația sa cea mai importantă și semnificativă a fost cea cu legendarul Miles Davis.

Wallace a fost îndrumat de catre Miles Davis după ce acesta l-a auzit în 1983 la spectacolul de gală organizat de ziua lui în Carnegie Hall. Colaborarea lor a atins insa apogeul atunci când Miles l-a ales pe Wallace să împărtă scena la istoricul sau show din Montreux în 1991. După ce Davis a murit, Herbie Hancock, Ron Carter, Wayne Shorter, Tony Williams și Wallace Roney s-au reunit într-un super grup și au făcut turul lumii pentru a-i aduce un tribut Maestrului.

“Scopul meu este de a face cea mai bună muzică de care sunt in stare. Mă bucur, ascult și pot interpreta TOATE tipurile de muzică, însa imi filtrez intotdeauna expresia prin experiența Jazz-ului”.

Duminica 24 Noiembrie la Sala Radio din Bucuresti, WALLACE ROONEY si Quintetul sau ne vor incanta pentru 90 de minute cu o muzica densa, acustică-electrică, cu armonie abstractă și ritmuri cutremuratoare de ‘be-bop”. Trompeta lui Roney va tăia eterul ca o lamă de ras, orbitand impreuna cu restul bandului într-un univers paralel al timpului.

Pe scena Salii Radio vor urca: Wallace Rooney - trompeta // Garry Bartz - saxofon // Oscar Williams - pian // Curtis Lundy - bass // Eric Allen - baterie.

LUIZA ZAN & JAZZPAR TRIO vor aduce pe scena muzicală sound-ul și farmecul anilor 30 din Parisul lui Django Reinhardt
Un omagiu adus jazz-ului clasic, concertul sustinut de cei patru protagonisti va plimba publicul de la Sala Radio prin muzica reprezentantilor de categorie grea ai genului.

Luiza Zan este una din cele mai proeminente voci ale jazz-ului românesc. Cu virtuozitate și eleganță, vocea ei caldă și impunătoare doboară ușor bariera tiparelor și a preconcepțiilor. Pasională şi tandră, aprinsă şi înţelegătoare. Astfel ar putea fi cuprinsă în câteva cuvinte muzica Luizei.

Trupa Jazzpar Trio aduce pe scena muzicală sound-ul și farmecul anilor 30 din Parisul lui Django Reinhardt. Membru al clanului Manouche, Reinhardt s-a lăsat inspirat de jazz-ul american căruia i-a adăugat elemente de originalitate, dând astfel naștere unui nou stil muzical complex: gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz. Poiectul Jazzpar este concretizarea unui vis comun pe care cei trei fondatori ai trupei l-au nutrit vreme de câțiva ani. Fiecare dintre ei deține un bagaj consistent de experiențe pe scena muzicală, abordând diferite genuri, de la rock până la flamenco, jazz, funk și chiar muzică electronică. În anul 2017, după o lungă așteptare, a sosit momentul ca visul unei trupe de gipsy jazz să prindă viață. Astăzi, în repertoriul trupei se regăsesc piese cunoscute precum: Minor Swing, Django’s Tigre, Softly, Bossa Dorado, La vie en rose și altele altele asemenea, abordate într-o manieră care îmbină soundul consacrat cu elemente marca Jazzpar Trio.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?