Palatele şi Castelele ştiute şi neştiute ale României

Imagini

Informații

Data: 23 - 25 August 2021
Locul: Fundatia Calea Victoriei, Bucuresti

Descriere

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei : luni 23, marţi 24, miercuri 25 august, de la 19.00-21.00.
România are pe teritoriul său numeroase palate sau castele asupra cărora s-a aşternut timpul şi de multe ori şi uitarea. Palatele celebre ale României, pornind de la Palatul Culturii din Iaşi, Palatul Mogoşoaia, Castelul Bran, Castelul Corvinilor sau Castelul Peles, sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare şi au fost şi renovate.

Mai există însă, în România, palate spectaculoase ce sunt mai puţin cunoscute publicului larg: Palatul Ruginoasa, Palatul Brukenthal din Avrig, Castelul Iulia Hasdeu, Castelul Bibescu, de la Posada, sau Palatul Culturii, din Târgu-Mureş. Sunt monumente foarte bine conservate, însă nu foarte promovate pentru călători. Toate aceste palate au fost, la timpul lor, reşedinţe somptuoase, iar poveştile celor care le-au construit şi locuit trebuie cunoscute.

Lector Fundatia Calea Victoriei

Anita Sterea
Dată începere 23 august 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 3
Frecvenţă zilnic: luni-miercuri (23-25 august) (o întâlnire durează 2h)
Tip Teoretic
Varsta Minimă 16 ani
Cost 240 de lei (total pentru 3 întâlniri)
Loc Cursul are loc la sediu - str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București

La cele trei întâlniri ale cursului despre palatele României vom vorbi despre:

1. Palate faimoase: Mogoşoaia, Castelul Peleş, Pelişor, Castelul Corvinilor, Castelul Bran, Palatul Snagov, Palatul Cantacuzino, Palatul Brukenthal din Sibiu etc.

2. Palate adminstrative şi de cultură: Palatul Culturii din Târgu Mureş, Palatul Culturii din Iaşi, Palatul Culturii din Ploieşti, Palatul Administrativ din Craiova etc.

3. Palatele mai puţin cunoscute ale României, printre care se află Castelul Iulia Hasdeu, Palatul Sântămărie Orlea, Palatul Jean Mihail Craiova, Palatul Brukenthal Avrig, Palatul Ruginoasa etc.

Toate poveştile vor fi însoţite de imagini de arhivă sau contemporane.

Cursul se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare.

Cumpara Bilete

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?